Splošni pogoji najema in hišni red

Prihod gostov

Prihod gostov so med 14. in 18. uro. Izven tega časa so mogoči le po predhodnem dogovoru.

Ob prihodu so se vsi gosti dolžni prijaviti gostitelju in mu predati osebne dokumente za vpis v knjigo gostov. Ob prihodu gost in gostitelj opravita skupni pregled najetega apartmaja, če to ni mogoče, gost sam pregleda apartma in morebitne nepravilnosti nemudoma sporoči gostitelju. V kolikor ničesar ne sporoči, se smatra, da je apartma popolnoma ustrezen.

Odhodi gostov

Odhodi gostov so med 8. in 10. uro. Izven tega časa so mogoči le po predhodnem dogovoru. Ob vračilu apartmaja gost in gostitelj opravita skupni pregled apartmaja, če to ni mogoče, gostitelj apartma pregleda po odhodu in v primeru poškodb naredi zapisnik. Gost mora pred odhodom pospraviti kuhinjo, odnesti odpadke, izključiti klimo, razsvetljavo in vse električne naprave.

Število gostov

V apartmaju lahko biva le toliko gostov, kolikor jih je bilo navedenih v potrditvi rezervacije. Bivanje in zadrževanje neprijavljenih gostov ni dovoljeno. Obiski so možni samo ob predhodnem dogovoru z gostiteljem.

Psi

Psi so dovoljeni. Potrebno jih je najaviti ob rezervaciji (doplačilo po veljavnem ceniku). Brez predhodne najave ima gostitelj pravico, da gostov ne sprejme. Psi v apartmajih ne smejo biti sami (razen če so v kletki), ne smejo motiti, ni jim dovoljeno ležati na pohištvu, posteljnini ali brisačah. Gostje morajo počistiti za njimi. Gostje so odgovorni za morebitno škodo, ki jo povzročijo psi. Gostitelj za pse ne odgovarja.

Skrb za nastanitev

Goste prosimo, da skrbijo za apartma, naprave in opremo, ki so jo dolžni uporabljati kot dobri gospodarji, v skladu z navodili za varno uporabo. Prav tako so odgovorni za čistočo apartmaja. Gostitelj med bivanjem gostov apartmaja ni dolžan čistiti, pospravljati ali odnašati smeti. Gostom ni dovoljeno premikati pohištva in opreme, ga odnašati pred ali izven apartmaja. Gosti morajo zapustiti apartma v enakem stanju, kot so ga prevzeli. Ko uporabljate klima napravo prosimo, da zapirate okna in vrata.

Okvare ali poškodbe

Vse okvare ali poškodbe, ki se zgodijo v času bivanja, morajo gosti nemudoma prijaviti gostitelju. V kolikor škodo povzročijo gosti, so jo dolžni poravnati v celoti. Če se škoda ugotovi po odhodu gosta, gostitelj sestavi zapisnik, kopijo katerega skupaj z računom za stroške, posreduje gostu, ta ga je dolžan poravnati.

Odpadki

Prosimo, da ločujete odpadke. Zabojniki za ločevanje odpadkov se nahajajo v zunanji ogradi.

Varnost

Goste prosimo, da zaradi varnosti zapirajo vhodna vrata apartmaja in apartmaja ne puščajo odklenjenega. Prav tako naj zaklepajo dvoriščna vrata ponoči in ko jih ni v apartmaju. Dvoriščna vrarta in dvorišče nadzoruje kamera, ki ob zaznavi gibanju snema. Posnetki se hranijo do 30 dni. Ob zapustitvi apartmaja je potrebno zapreti tudi okna. Gosti morajo poskrbeti za varno hrambo osebnih stvari. Gostitelj za izginotje osebnih stvari gostov ne odgovarja. Ključe apartmajev naj imajo gosti vedno pri sebi.

Izguba ključa se zaračuna 35 €.

Red in mir

Prosimo, da gosti med 22. uro zvečer in 8. uro zjutraj vzdržujejo red in mir, ter da so obzirni do ostalih. Zabave so prepovedane, prav tako je prepovedano vnašanje in uživanje mamil ter večje količine alkoholnih pijač.

Požarni red

Gasilni aparat je nameščen v predprostoru kopalnice. V primeru požara upoštevajte požarni red in ga uporabljajte v skladu z navodili. Apartma je opremljen z javjalnikom za dim, ki je nameščen na strop dnevne sobe. Pazite, da pri kuhanju ne ustvarite dima, saj lahko s tem sprožite alarm.

Kajenje

Kajenje je v apartmaju prepovedano. Dovoljeno je le na terasi. Ogorki naj se ugašajo v pepelnike, prepovedano jih je odmetavati na tla ali v naravo.

Orožje, vnetljive in eksplozivne snovi

V apartma je strogo prepovedano vnašanje vnetljivih in eksplozivnih snovi ter izdelkov z močnim ali neprijetnim vonjem in ter uporaba teh v apartmajih in okolici. Prav tako je prepovedano vnašanje in uporaba orožja.

Parkirišče

Za osebno vozilo gostov je na voljo eno parkirno mesto v sklopu ograjenega parkirišča. Gost si odpre vrata parkirišča s pomočjo svojega telefona, zato ob prihodu gostitelju posreduje svojo telefonsko številko. Parkiranje vozil je na lastno odgovornost. Na parkirnem mestu je nameščena kamera, ki ob zaznavi gibanja snema. Posnetki se hranijo do 30 dni.

Vstop gostitelja v objekt

V kolikor gostitelj meni, da je hišni red kršen, mu mora gost dovoliti vstop v apartma, da preveri situacijo. Gostitelj ima pravico, v odsotnosti gosta, v posebnih okoliščinah, vstopiti v apartma zaradi preprečevanja nastanka morebitne škode ali nevarnosti. O svojem vstopu v apartma mora gostitelj poročati gostu ob prvem naslednjem kontaktu.

Predčasen odhod

V kolikor se gostje odločijo za predčasen odhod, je plačilo potrebno poravnati za celotno rezervirano obdobje.

Neupoštevanje hišnega reda

S potrditvijo rezervacije potrjujete, da ste seznanjeni s hišnim redom in da se strinjate s pravili, ki se jih boste v celoti držali. V primeru kršitve hišnega reda ima gostitelj pravico odpovedati gostu nadaljnjo nastavitev in ga bremeniti za stroške nastanitve v celoti, ne glede na krajše bivanje.

Pritožbe

Pritožbe bodo obravnavane le, če bodo prijavljene med bivanjem. Kasnejše pritožbe ne bodo upoštevane.

 

Želimo, da bo vaše bivanje v našem apartmaju prijetno in nepozabno doživetje.

Apartma Božič, Miha Steinbacher